Overzicht van de projecten

Voelbare schilderijen worden gepresenteerd. Kinderen beleven het schilderij d.m.v. voelen en zelf dingen erbij maken. Het zijn allemaal Bijbelse taferelen. Aan de hand van het bijbelverhaal ga ik met de kinderen door het schilderij heen.

Bij elk project heb ik nu een stappenplan om met de kinderen te werken aan een levend Bijbelverhaal.

 

Verschillende projecten voor verschillende doelgroepen, zie hieronder. 


Jona | Geschikt voor: Kinderen (groep 1 t/m 4) en volwassen

Kinderen mogen zelf het schilderij invullen d.m.v. golven te maken van klei. Ondertussen horen ze de zeegeluiden en dus de spanning die op het schip was. Ook zing ik met de kinderen over Jona.


Borg staan | Geschikt voor: Groep 5, 6 & 7

-          “Borgstaan”;  groepen 5, 6 en 7. Dit borgstaan uit het verhaal van Jozef en tevens de verwijzing naar het borgstaan van onze Here Jezus. Kinderen krijgen simulatiebrillen op en gaan dit voelbare schilderij ook proberen te maken.


Lijdensweg | Geschikt voor: Groep 5, 6, 7 & 8

-          “De lijdensweg”;  groepen 5, 6, 7 en 8. Met simulatiebrillen op de lijdensweg voelen. Samen bespreken wat er gevoelt wordt letterlijk en figuurlijk.


De Verloren Zoon | Geschikt voor: Groep 7 & 8

-          “De verloren zoon”;  Dit is een kleur en geur schilderij. Geschikt voor de groepen 7 en 8. We lezen het verhaal uit de bijbel. Aan de hand van een stappenplan ga ik met de kinderen ook een geur en kleur schilderij maken. Met 6 geuren die ze of moeten raspen of met olieën op het doek brengen. Zo gaan we het hele verhaal door totdat we bij ons zelf komen, hoe gaan wij op weg naar ons Vaderhuis? Een hele byzondere belevenis. 


De Regenboog | Geschikt voor: Kinderen vanaf groep 5

Van gekleurde servetten maken we een regenboog waaier. Op de servetten komen bijbel teksten te staan. We zingen een lied en maken daarbij een dans. Variant met cd’s maken we op een wolk de kleuren van de regenboog. Door licht inval kun je telkens de regenboog vinden. 


Pesten | Geschikt voor: Kinderen vanaf groep 5

We lezen het verhaal van stippen en sterren van Max Lucado. We maken een eigen schilderij met stippen en sterren. Maar ook een spiegel in het midden, zodat we ons zelf puur zien, zoals we mogen zijn. 


Spreekwoorden en Gezegden | Geschikt voor: Groep 6, 7 & 8

Deze komen uit de bijbel. Ik laat ze zien en voelen. We gaan ze zoeken  in de bijbel. 1 van de spreekwoorden gaan we dan zelf ook op een doek maken.                 


De Ontfermer | Geschikt voor: Kinderen vanaf groep 4

Een voelbaar stripverhaal afgeleid van de barmhartige samaritaan


Het hoorspel | Geschikt voor: Kinderen vanaf groep 5 en voor volwassen

Er zijn vier verschillende hoorspelen die gedaan kunnen worden:

- Daniel een vriend van God - NIEUW!
- De ark van Noach

- De toren van Babel

- De schepping

- De adventstijd